Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posudky

Dle nové legislativy (Zákon 373/2011 Sb., §51,§52 o specifických zdravotních službách a nová právní úprava vyhlášky 391/2013 Sb. o zdravotní způsobilosti k tělesné výchově a sportu) nejsme my, Vaši praktičtí lékaři pro děti a dorost, kompetentní k těmto úkonům:

Posuzování zdravotní způsobilosti k práci, brigádě, praktickému vyučování, ke studiu na sportovní škole, ke zdravotně náročnému sportu,  vrcholovému sportu.

Vzhledem k tomu, že podle nové legislativy je možno POTVRDIT ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST (lyže, plavání, ŠvP, LT) POUZE NA ZÁKLADĚ CELKOVÉ PROHLÍDKY, z časových důvodů NENÍ MOŽNÉ POSUDEK VYPRACOVAT NA POČKÁNÍ. Domluvte si dostatečně včas TELEFONICKY TERMÍN PROHLÍDKY.    

 

CO TO ZNAMENÁ?

  1. Posouzení zdravotní způsobilosti k práci, brigádě, praktickému vyučování náleží PL (praktický lékař pro dospělé, je ale nutno být u něj zaregistrovaný) nebo lékaři se specializací pracovní lékařství

  2. Posouzení zdravotní způsobilosti ke studiu na sportovní škole, ke zdravotně náročnému sportu, vrcholovému sportu náleží tělovýchovnému nebo sportovnímu lékaři

 

CO POTŘEBUJETE?

  1. K posouzení zdravotní způsobilosti ke vzdělávání: řádně vyplněná přihláška včetně názvu školy a kódu zvoleného oboru.

  2. K posouzení zdravotní způsobilosti k tělesné výchově ve škole, případně osvobození od TV: zprávy od specialistů, které osvobození od TV zdůvodňují, formulář máme v SW., vydáme my. Posudek platí 12 měsíců od vystavení nebo do zásadní změny zdravotního stavu.

  3. K posouzení zdravotní způsobilosti k účasti na zotavovacích akcích (plavání, saunování, ŠvP, solná jeskyně, lyžák, sportovní soustředění, příměstský tábor): Posudek nabízíme při každé preventivní prohlídce (PP), kterou hradí pojišťovna, rodiče platí pouze vystavení Posudku 100 Kč, formulář máme v SW, vydáme my. Posudek platí 2 roky nebo do zásadní změny zdravotního stavu. Pokud rodič Posudek při PP nechce, během roku zjistí, že ho přece jen potřebuje a PP je starší 3 měsíců, je třeba udělat celkovou prohlídku novou, kterou již hradí rodiče, 500 Kč, + 100 Kč za vystavení posudku.  

  4. K posouzení zdravotní způsobilosti k rekreačnímu a výkonnostnímu sportu: Posudek lze vystavit při PP, kterou hradí pojišťovna, rodiče hradí jen vystavení posudku 100 kč. Pokud rodič potřebuje tento Posudek jindy během roku a PP je starší 3 měsíců, je třeba udělat celkovou prohlídku novou, kterou již hradí rodiče, 500 Kč, + 100 Kč za vystavení posudku. Formulář máme v SW, vydáme my.  Posudek platí 12 měsíců od vystavení nebo do zásadní změny zdravotního stavu

  5. K posouzení zdravotní způsobilosti ke studiu na sportovní škole, ke zdravotně náročnému sportu, vrcholovému sportu: je kompetentní tělovýchovný nebo sportovní lékař. Od nás budete potřebovat výpis ze zdravotní dokumentace pro tělovýchovného nebo sportovního lékaře (administrativní úkon na žádost rodičů = 500 Kč, na jeho vypracování mám 30 dní, je třeba zažádat včas), prohlídku a posudek platíte u sportovního lékaře.

  6. KONTAKT NA PRACOVIŠTĚ TĚLOVÝCHOVNÝCH LÉKAŘŮ

  7. K posouzení zdravotní způsobilosti k práci, brigádě, praktickému vyučování: je kompetentní lékař způsobilý k pracovně-lékařským úkonům, Od nás budete potřebovat výpis ze zdravotní dokumentace pro tohoto lékaře (administrativní úkon na žádost rodičů = 500 Kč, na jeho vypracování mám 30 dní, je třeba zažádat včas), prohlídku a posudek platíte u pracovního lékaře.

Potvrzení zdravotní způsobilosti ke vzdělávání, tělesné výchově ve škole, účasti na zotavovací akci, plavání, rekreačnímu a výkonnostnímu sportu smí podle zákona vystavit pouze registrující lékař,  nikoliv zastupující lékař, proto je potřeba si zařídit posudek včas.